RECEPTES: pagatavo sorbetu mājās

Lasīt rakstu


RECEPTES: pagatavo sorbetu mājās

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 19. jūlijā

RECEPTES: pagatavo sorbetu mājās

Viegli, veselīgi, veldzējoši!


Vasara mūs nebeidz lutināt ar patīkamiem laikapstākļiem, kā arī laika prognozes sola karstumu. Tādēļ atliek tikai to izbaudīt un atvēsināties ar ko gardu, vieglu un veselīgu. Ja saldējums tev jau ir apnicis, izmēģini pagatavot mājās pats savu sorbetu. Tā pagatavošana neprasa daudz laika un nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas. Izmēģini!

Zemeņu sorbets

Vienkārši pagatavojams zemeņu deserts, kas veldzēs tevi karstā vasaras dienā!

Tev būs nepieciešams:

  • Zemenes 300gr
  • Citrons 1gab
  • Cukurs 75gr
  • Piparmētra 2 kātiņi

Pagatavošana:

  1. Nomazgā zemenes un attīri no lapiņām. Sagriez uz pusēm un ieliec katliņā;
  2. Sagrieztajām zemenēm pievieno cukuru, citronu sulu un 25ml ūdeni. Atstāj uz 15 minūtēm, lai izdalās zemeņu sula;
  3. Sablenderē zemenes līdz viendabīgai masai, aptuveni 4 minūtes;
  4. Ielej zemeņu masu traukā un liec saldētavā uz stundu. Tad izņem un samaisi ar putojamo slotiņu, lai sorbets iegūst gaisīgumu, tad atkal liec to saldētavā. Atkārto šo procesu vēl 3 reizes un tad atstāj zemeņu sorbetu uz nakti saldētavā;
  5. Pasniedzot desertu, formē bumbiņas un izrotā ar piparmētru lapiņām uz zemeņu šķēlītēm.

Banānu sorbets

Tev būs nepieciešams:

  • Zemenes 100gr
  • Banāni 100gr
  • Dzērvenes 50gr
  • Piparmētra  pēc garšas
  • Svaigas ogas pēc gaumes

Pagatavošana:

  1. Ņem banānu, kas ir nogatavojies un mīksts, notīri to, sagriez gabalos un ieliec maisiņā un tad saldētavā uz stundu;
  2. Zemenes un dzērvenes arī liec saldētavā uz stundu;
  3. Saldēto banānu, zemenes un dzērvenes sablenderē. Kad parādīsies putiņas, apturi blenderi un samaisi ar karoti. Turpini blenderēt līdz viendabīgas masas konsistencei;
  4. Gatavo sorbetu pasniedz ar piparmētru lapiņām un svaigām ogām.

Arbūzu sorbets

Deserts pieaugušajiem darba dienas noslēgumā!

Tev būs nepieciešams:

  • Arbūzs 1gab
  • Medus 20gr
  • Cukurs 60gr
  • Ūdens 100ml
  • Citronu sula 1 ē.k.
  • Portvīns 20ml
  • Baltvīns 60ml

Pagatavošana:

  1. Ņem sarkanu un nogatavojušos arbūzu. Tā mīkstumu (aptuveni 400gr) viegli sablenderē un samaisi ar siltu medus, cukura un ūdens sīrupu, tad pievieno citrona sulu, portvīnu un baltvīnu un samaisi;
  2. Lej saldēšanas formā un liec saldētavā uz stundu;
  3. Pēc stundas izvelc sorbetu, apmaisi ar dakšu vai putojamo slotiņu un liec saldētavā līdz iegūsti saldējuma konsistenci.

Lai labi garšo!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO