RECEPTES: 4 labākās receptes sēņu sezonai

Lasīt rakstu


RECEPTES: 4 labākās receptes sēņu sezonai

Receptes Raksts pievienots: 2022. gada 26. jūlijā

RECEPTES: 4 labākās receptes sēņu sezonai

mmm...


Ātriem soļiem tuvojas rudens un tas nozīmē, ka drīzumā arī sāksies sēņu sezona. Šobrīd jau mežā varam atrast gailenes, tomēr tās brangākās sēnes mūs priecēs jau septembrī. Tad nu sāksim gatavoties un dalīsimies ar mūsu iecienītākajām receptēm, ko varam pagatavot no meža dārgumiem - sēnēm. 

1. Siera zupa ar sēnēm un vistu

Garda un sātīga zupa ar sēnēm, visai ieteicams ar gailenēm, kas piešķirs zupai fantastisku garšu. Pagatavo un baudi to pusdienās vai vakariņās.

Tev būs nepieciešams:

  • Vistas fileja 250gr
  • Gailenes vai citas meža sēnas 200gr
  • Kausētais siers 100gr
  • Kartupeļi 300-350gr
  • Burkāni 120gr
  • Sīpoli 70gr
  • Kūpināts bekons 50gr
  • Eļļa 1-2 ē.k.
  • Loki pēc garšas
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagatavo visas zupas sastāvdaļas, sēnes iemērc ūdenī un izskalo no gružiem
  2. Nomizo kartupeļus un sagriez kubiciņos, bet vistas fileju noskalo un sagriez nelielos gabaliņos
  3. Kartupeļus un vistas fileju liec katlā un aplej ar 2l ūdens. Vāri un noņem putas, ieber garšvielas un vāri vēl aptuveni 15min uz lēnas uguns.
  4. Sagriez nelielos gabaliņos bekonu un apcep uz pannas aptuveni 5min. Ja nepieciešams, pievieno eļļu. Noņem no pannas un liec traukā.
  5. Nomizo sīpolu un sagriez kubiciņos, savukārt, burkānu nomizo un sarīvē uz rīves. Liec apcepties burkānus un sīpolus pannā, kur cepās bekons - aptuveni 5min.
  6. Nomazgātās sēnes sagriez gabalos un pievieno burkāniem un sīpolam, samaisi un cep vēl aptuveni 5 min.
  7. Saceptos dārzeņus un sēnes liec katlā un vāri vēl 5min. Pievieno kausēto sieru un zaļumus, maisi līdz siers izkūst. Gatavs!

2. Sautēti kartupeļi ar sēnēm krējuma mērcē

Restorāna cienīgas garšas ēdiens, kas ir viegli un ātri pagatavojams, turklāt arī maciņam draudzīgs. Jūsu iecienītākās meža sēnes, apvienojumā ar ceptiem sīpoliem un kartupeļiem krējuma mērcē, iepriecinās jūsu garšas kārpiņas.

Tev būs nepieciešams:

  • Svaigas meža sēnes 500gr
  • Kartupeļi 4gab (lieli)
  • Sīpoli 2gab
  • Krējums 50gr
  • Sviests 30gr
  • Eļļa 3 ē.k.
  • Sāls ½ tējk.
  • Pipari (šķipsna)
  • Dilles pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Sagatavo sēnes- notīri un nomazgā, sagriez lielos gabaliņos. Uzliec vārīties katlā 1.5l ūdeni un vāri 5-10min. Novārītajām sēnēm izlej pilnībā visu ūdeni.
  2. Sagriez sīpolu pusriņķos un liec cepties pannā ar eļļu aptuveni 4-5min, noņem no pannas un ieliec citā traukā.
  3. Liec pannā sviestu un novārītās sēnes, cep aptuveni 8min uz vidējas uguns, līdz sēnes iegūst zeltainu garoziņu. Pievieno sāli un piparus.
  4. Citā pannā liec cepties nomazgātus un sagrieztus kartupeļus. Cep uz lielas uguns aptuveni 15min līdz kartupeļi iegūst zeltainu garoziņu. Tad pievieno kartupeļiem apceptās sēnes ar sīpoliem un samaisi.
  5. Tikmēr bļodā samaisi krējumu ar 100ml ūdens, sāli un pipariem un lej pannā pie kartupeļiem un sēnēm. Samaisi un uzliec vāku, sautē uz mazas uguns aptuveni 8 minūtes. Pasniedzot uzber ēdienam dilles. Gatavs!

3. Spageti ar vistu un sēnēm tomātu un krējuma mērcē

Interesants veids, kā pasniegt Tavus iecienītos spagetī makaronus. Garšu kombinācija Tev noteikti patiks!

Tev būs nepieciešams:

  • Spageti 400gr
  • Vistas fileja 500gr
  • Sēnes 300gr
  • Sīpols 1gab
  • Burkāns 1 gab
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Krējums 70gr
  • Tomātu pasta 40gr
  • Milti 1 tējk. 
  • Cukurs 1 tējk.
  • Baziliks ½ tējk.
  • Pipari melnie malti (šķipsna)
  • Sāls pēc garšas
  • Eļļa 3 ē.k.

Pagatavošana:

  1. Sagriez vistas fileju strēmelēs un pannā uzsildi eļļu. Cep vistas fileju uz lielas uguns līdz zelta krāsas garoziņai no abām pusēm vidēji 3-5min.
  2. Nomizo un sagriez sīpolu un pievieno to apceptajai vistai. Uzber miltus, samaisi un cep aptuveni 3min, ik pa laikam apmaisot.
  3. Pannā liec sēnes un cep aptuveni 5 minūtes. Tikmēr nomizo burkānu un sarīvē uz rīves, pievieno vistai, sēnēm un sīpoliem. Cep uz vidējas uguns aptuveni 5min, ik pa laikam apmaisot.
  4. Pievieno tomātu pastu, sāli, piparus un baziliku, 250ml ūdens un samaisi. Sagaidi līdz sāk vārīties un nogriez uz mazu uguns liesmu. Sautē aptuveni 5min.
  5. Pievieno pannā cukuru un nepieciešamības gadījumā vēl sāli. Notīri ķiploku un sasmalcini un liec pannā, tad pievieno krējumu. Visu samaisi un sautē vēl aptuveni 5 min. Tad noņem no uguns un ļauj nedaudz savilkties visām garšām kopā.
  6. Paralēli mērces gatavošanai novāri sālsūdenī savus iecienītos spagetī makaronus pēc instrukcijas. Gatavos spagetī liec šķīvī un pievieno tiem vistas- sēņu mērci. Labu apetīti!

4. Pankūkas ar sēņu un krabju nūjiņu pildījumu

Izmēģini šo recepti  ar savām iecienītākajām plānajām pankūkām brokastīs. Gardi!

Tev būs nepieciešams :

  • Iepriekš saceptas plānās pankūkas (vēlams sāļās)
  • Tavas iecienītākās meža sēnes 100gr
  • Krabju nūjiņas 200gr
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Siers 100gr

Pagatavošana:

  1. Liec uzkarsētā pannā sēnes un apcep ar eļļu līdz zeltainai garoziņai
  2. Sagriez krabju nūjiņas nelielos gabaliņos un pievieno sēnēm, apmaisi un pacep vēl aptuveni 3 minūtes. Pievieno izspiestas ķiploku daiviņas un apmaisi. Apcep vēl kādu brīdi.
  3. Tikmēr sarīvē sieru un ņem pankūkas. Katrā pankūkā liec sacepto pildījumu un uzber nedaudz rīvēto sieru, tad sarullē tās.
  4. Pirms pasniegšanas var nedaudz apcept uz pannas pildītās pankūkas un pasniegt ar krējumu. Lai labi garšo!

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO