Leģendārais seriāls "Ugunsgrēks" pie skatītājiem atgriezīsies jau rudenī

Lasīt rakstu


Leģendārais seriāls "Ugunsgrēks" pie skatītājiem atgriezīsies jau rudenī

Kultūra Raksts pievienots: 2022. gada 28. jūlijā

Leģendārais seriāls "Ugunsgrēks" pie skatītājiem atgriezīsies jau rudenī

Tici vai nē!


Daudzu latviešu iemīļotais seriāls “Ugunsgrēks” jau pavisam drīz atgriezīsies pie saviem skatītājiem. Šobrīd intensīvi notiek filmēšanas darbi. Pēdējo reizi aktieri filmēšanas laukumā tikās pirms pieciem gadiem.

Seriālā atainotās ainas notiek Bīriņu pilī, kas atrodas Limbažu novadā. Taču izrādās, ka liela daļa ainu tika filmēta nevis pilī, bet speciāli būvētā paviljonā Rīgā. Taču jaunā “atgriešanās” sezona tiek filmēta tikai un vienīgi Bīriņu pilī. “Ugunsgrēka” plašās popularitātes laikos šī pils tika gāzta no kājām – apmeklētāji paši savām acīm vēlējās redzēt pils āra teritoriju, slaveno dīķi, kurā slīcis un izglābts ne viens vien seriāla varonis, kā arī Mildiņas virtuvi un Pētersona viesnīcas gaiteņus un pašas istabiņas.

Nav noslēpums, ka “atgriešanās” sezonā būs iespējams redzēt arī seriāla kodolu – aktierus, kuri filmējas jau no pašas pirmās sezonas. Viņu skaitā ir Regīna Devīte (Zenta), Ilze Vazdika (Milda), Ģirts Ķesteris (Leons, Fēlikss), Zane Daudziņa (Helēna), Jakovs Rafaļsons (Vadims) un Ilze Pukinska (Silvija). Ilggadējā seriāla režisore Inta Gorodecka pati nebija plānojusi turpināt “Ugunsgrēku”, taču viņa tika uzrunāta atsākt seriāla veidošanu, kam sākotnēji nebija piekritusi, tomēr ļāva veiksmei sevi vadīt. Viņa domāja, ka visi aktieri atteiks filmēties, taču dalības tika apstiprinātas viena pēc otras.

Inta Gorodecka īpaši uzsvēra Bīriņu pils saimnieku atsaucību un laipnību, kuri, par spīti filmēšanas grupas un dalībnieku skaļajai rosībai, labprāt atvēlēja šīs vēsturiskās telpas, lai seriāla faniem beidzot būtu patiešām īsts iemesls doties uz Bīriņiem, lai aplūkotu īstās “Ugunsgrēka” uzņemšanas vietas.

“Pēc gadiem, kad mūsu vairs nebūs, šeit, Bīriņu teritorijā izveidos memoriālo aleju ar mūsu figūrām. Man ir prieks būt par šī seriāla "akcionāru". Seriāls dzīvos ilgi," ar humoru un nopietnību paziņoja Ģirts Ķesteris.

Jau šī gada septembrī “Ugunsgrēku” varēs skatīties nākamās paaudzes televīzijā “Go3”. Kanālā “TV3” tas būs pieejams 2023. gada pavasarī.

Līdzīgi raksti

SPĒLĒT KAZINO