Viegli un garrrdi!!!
Ēdiena un dažādu uzkodu gatavošana mājās lielai daļai cilvēku saistās ar bagātīgu iepirkšanos, uzmanīgu sekošanu sarežģītām receptēm un galu galā - nekārtību virtuvē. Tomēr jāņem vērā, ka pastāv ne mazums lielisku recepšu, kuru īstenošana ir ārkārtīgi viegla un tās veido vien dažas pamata sastāvdaļas.
Tavai iedvesmai daži ēdieni un uzkodas, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien trīs galvenās sastāvdaļas.
Banānu - auzu pārslu cepumi
Sastāvdaļas:
- Divi banāni
- Glāze auzu pārslu
- ¼ glāzes šokolādes skaidiņu
Pagatavošana:
Bļodā jāsamaisa samīcīti banāni, auzu pārslas un šokolādes skaidiņas, līdz izveidojas vienmērīga masa. Uz cepešpannas no gatavās masas izveidojiet nelielas cepumu formas un lieciet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 175°C. Cepiet 12-15 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.
Vista medus - sinepju mērcē
Sastāvdaļas:
- Vistas krūtiņas vai šķinķi (daudzums pēc izvēles)
- Medus
- Sinepes
Pagatavošana:
Bļodā sajauc medu un sinepes, līdz veidojas vienmērīga mērces masa. Cepamajā traukā liek vistas krūtiņas gabalus vai šķiņķus un vienmērīgi pārklāj katru gabaliņu ar medus - sinepju maisījumu. Lieciet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līz 190°C un cepiet 25-30 minūtes, līdz vista ir gatava.
Avakado - šokolādes uzpūtenis
Sastāvdaļas:
- Gatavi avakado
- Kakao pulveris
- Medus vai kļavu sīrups
Pagatavošana:
Virtuves kombainā vai blenderī samaisiet gatavos avakado (sagrieztu gabaliņos), kakao pulveri un medu vai kļavu sīrupu (pēc garšas), līdz iegūta vienmērīga, krēmīga masa. Iegūto masu ievietojoties trauciņos pasniegšanai un atdzesējies ledusskapī vismas 30 minūtes.
Cukini un Parmezāna uzkodas
Sastāvdaļas:
- Cukini (sagriezts vienādās šķēlēs)
- Rīvēts parmezāna siers
- Olīveļļa
Pagatavošana:
Cukini šķēles pārlej ar olīveļļu un pārklāj ar sarīvētu Parmezāna sieru, to viegli piespiežot. Ar sieru pārklātās cukini šķēles izklāj uz cepešpannas un liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 220°C. Cep 15-20 minūtes līdz siers kļuvis zeltaini brūns un viegli kraukšķīgs.
Šīs viegli pagatavojamās receptes lieliski noderēs brīžos, kad pietrūkst laika kā sarežģītāka gatavošanai vai arī tad, kad mājās atrodamas vien dažas sastāvdaļas.