4 neparasti marinēti ēdieni

Lasīt rakstu


4 neparasti marinēti ēdieni

Dzīvesstils Raksts pievienots: 2024. gada 19. aprīlī

4 neparasti marinēti ēdieni

..viena no senākajām ēdienu gatavošanas metodēm!


Domājot par marinējumiem, nav šaubu, ka lielākajai daļai “kārtīgu” latviešu prātā nāk omes marinētie gurķi. Diezgan bieži baudīti ir arī marinēti tomāti un pa kādam gardam marinētam sīpolam.

Tomēr der atcerēties, ka marinēšana ir viena no senākajām ēdienu gatavošanas metodēm, galvenokārt to uzglabāšanas iespēju dēļ. Un laika gaitā dažādās kultūrās cilvēki ir mēģinājuši un veiksmīgi atklājuši ļoti dažādas marinēšanas metodes kā arī izejvielas, kuras iespējams marinēt, lai vēlāk izmantotu dažādu ēdienu pagatavošanā.

Valrieksti

Iespējams vissavādākais no šeit minētajiem marinējumiem - valrieksti. Tā ir izteikta angļu virtuves delikatese, kas nereti tiek pievienota dažādiem salātiem vai pasniegta kopā ar siera uzkodām. Zīmīgi, ka marinēšanas procesā valrieksti iegūst melnu nokrāsu, kas daudziem tos padara vizuāli nepievilcīgus. Tomēr to popularitāte runā pati par sevi.

Olas

Par marinētām olām būs dzirdējuši daudzi, tomēr dzīvē redzējuši ne visi un baudījuši noteikti vēl mazāk cilvēku. Par spīti tam, cik savāda varētu šķist olu marinēšana pašā šī procesa būtībā, dažādās kultūrās tā ir uzskatāma par patiesu gardumu. Marinētas olas nereti tiek izmantotas kā viegla uzkoda pie dzērieniem, kas tiek baudīti vienkārša stila bāros. Nereti marinējumam tiek pievienotas bietes, kas olām piešķir vizuāli pievilcīgu nokrāsu, vienlaikus bagātinot to garšu.

Arbūza miza

Iegādājoties un baudot arbūzu, tā miza teju vienmēr tiek izmesta atkritumos vai kļūst par daļu no komposta. Tomēr pareiza tās izmantošana var ļaut samazināt šāda veida atkritumus, vienlaikus iegūstot gardu uzkodu. Marinētas arbūza mizas gabaliņus var baudīt tāpat atsevišķi vai kopā ar citiem ēdieniem. Tā piemēram, tie nereti tiek ietīti bekonā un apcepti, kopā veidojot krāšņu garšu kombināciju.

Mango

Tuvo austrumu zemēs par dažādu ēdienu iecienītu piedevu jau izsenis ir kļuvusi Amba. Kas principā ir gluži vienkārši marinēti mango augļi. Šī augļa marinētā versija tiek izmantota par piedevu dažādos vidusjūras stila ēdienos, kas tiem piešķirt patiesi svaigu garšas pieskaņu.

SPĒLĒT KAZINO